Fredagsgourmet – Istället för tacos

Stressad och skall ha gäster?

  • Vill ha fredagsmys men hinner inte?
  • Orkar inte laga mat?

Lugn, vi fixar det med catering.

Beställ en påse fredagsgourmet av oss och du får en lugn och fin fredagskväll.

Vi packar en varmrätt för en, två eller fler som du värmer enligt våra instruktioner och på 15 min har du en härlig måltid serverad, som hemlagat fast bättre.


 

Veckans meny för att förgylla din helg med god mat

7 maj

  • Varmrökt helgeflundra med vit sparris, ramslöksemulsion, rostat rågbröd
  • Halstrad torskrygg med sandefjordsås, fänkål, körvel och råstekt potatis
  • Mandel gratinerad crepes fylld med ricotta & jordgubbar

 


 

Veckans Vintips från Sabina på Winely.eu

 

Veckans vin är ett riktigt vårvin! Det behöver vi nu när vädret inte är detsamma ☀️

Leth Grüner Veltliner 2019 Österrike (nr 4200) 89:- 

Från distriktet Wagram i Österrike kommer detta friska fruktiga vin med tydliga inslag av päron och en härlig kryddighet i form av vitpeppar. Grüner Veltliner är Österrikes mest odlade gröna druva och odlas i princip bara i landet. Familjen Leth som gör vinet driver också ett druvmuseum där de presenterar 150 olika inhemska druvsorter som inte längre används för kommersiell vinodling.
Det trevliga syran i vinet gifter sig utmärkt till Sandefjordsåsen och den angenäma kryddigheten i vinet lyfter fram både förrättsfisk och varmrättsfisk på ett fint sätt. Ett bra tips när man kombinerar vin och mat är att bestämma sig för om man vill att vin och mat ska harmonisera (äktenskap) eller om man vill att vinet ska bryta av och med det menar jag tex ett vin med frisk syra till en fetare sås. Fundera gärna på vilken roll ni tycker att just detta vin spelar 😊

IN VINO VERITAS! 🕯🕯

Hoppas det smakar! Låt oss gärna ta del av er smakupplevelse – dela en bild och tagga oss i sociala medier @winely.eu @annelundsvillan

 

Vi har inlett ett samarbete med Sabina som är Sommelier sedan 20 år tillbaka och driver idag den digitala plattformen winely.eu som erbjuder vinkurser och vinprovningar online. Så önskar ni en vinprovning med något roligt tema som tex lagrad Champagne till mat eller en dessertvins-provning med lite söta tilltugg så tveka inte och fråga oss efter en offert


 

 

 

Vad dricker jag till ostbrickan eller till torsdagspizzan? Vilka nyheter är för bra för att missa på Systembolaget och hur hittar jag mest vin för pengarna? Vad döljer sig bakom etiketten på flaskorna? Vad är det för skillnad på ekologisk vinodling och biodynamiska principer och vad är egentligen naturvin? 
 
Frågorna är många kring vin och nu kan du får svar på allt detta – och mycket mera för vi har ett finfint erbjudande till dig!
När du köper ett presentkort på 4 st fredagsgourmet (att nyttja under våren 2021) får du ta del av WINELYS digitala vinupplevelser. Inloggning till plattformen winely.eu får du direkt vid köpet hos oss på Annelundsvillan. Välkomna!

 

 

 

 


Beställ er påse före kl. 10.00 samma fredag som ni vill ha det leveraret via detta formulär för en lugn fredagskväll.

Efter kl. 10.00 ringer ni oss på 033-10 61 18 och beställer.

Till Fristad, Sandared och Dalsjöfors erbjuder vi leverans av våra påsar, ange önskad ort när du beställer eller om du vill att vi stannar på vägen så ange det i en kommentar. Leverans sker till Fristad järnvägsstation, Sandareds Fisk & Skaldjur och i Dalsjöfors parkeringen mitt i mot Sandells bageri

Observera att du får ett bekräftelsemail när din beställning har gått igenom. Om du inte fått bekräftelsen inom 10 minuter vänligen ring till oss.

 

Antal portioner
Förrätter
Varmrätter
Desserter
Önskad tid för att hämta