Annelundsvillan

Vi på Annelundsvillan tycker om vällagad mat och möten mellan människor. Sedan 1969 har vi ordnat möten mellan mätta människor i alla livets olika skeden: dop, bröllop, begravningar, fester, konferenser eller arbetsluncher.

Centralt

Annelundsvillan ligger både avskilt och centralt mitt i Annelundsparken (och ja, det finns gott om parkeringsplatser). Byt kontorets vardag mot en avspänd miljö som främjar nya idéer och gör era möten till effektiva arbetsredskap.

Husets historia

Nog höjdes både ett och annat ögonbryn när direktör Hörstadius lät bygga sin pärla i den lantliga idyllen som utgjorde utkanten av Borås i början av 1930-talet. En fyrkantig funkisvilla i rött Börringetegel! Idag vilar Annelundsvillan både centralt och avskilt i parken ovanför Kungsledens brus.

Det finns en artikel från tidskriften Svenska Hem i ord och bilder 1938 som i dyrkande ordalag beskriver makarna Hörstadius vackra Boråshem vars ”röda tegelmassa med sin djärva konstruktion sticker vackert av mot himmelens blå och trädgårdens grönska”. Vi vill inte vara fullt så högtravande, men nog är Annelundsvillans funkis något i särklass. Och det bästa av allt är att villans trettiotalstil är så välbevarad!

Fortfarande svingar sig entréhallens trappa ”schvungfullt” upp mot övervåningens rum där våra konferensgäster alltid kan hitta ett lagom stort rum att samlas i. Herrummet kallas idag biblioteket och fungerar som vår mindre matsal för sällskap upp till 20 personer. I spisrummet slår du dig ner i de karakteristiska fåtöljerna och njuter en kopp kaffe eller annat gott.

På sin tid lekte barnen Hörstadius nere i slöjdrummet nere i källaren. Idag äter våra onsdagsgäster lunch härnere. Och för sällskap som föredrar barhäng är detta den självklara platsen!
Gör ett besök du också! Här finns gott om plats att mötas på.