Fredagsgourmet

Stressad? Gäster ikväll? Ingen ork? Lugn, vi fixar fredagsmyset!

V.42
  • Klassisk skagencanapé med löjrom

  • Hel Rödspätta i paket med sardeller, citron, dill och rostad mandel serverad med gräslöks- & wästerbottensduchesse

  • Kanelstekta äpplen med lingonparfait

Förrätt 60 kr/person
Varmrätt 175 kr/person
Dessert 60 kr/person

Vi packar en varmrätt för två eller fler som du värmer enligt våra instruktioner och på 15 min har du en härlig måltid serverad, som hemlagat fast bättre.

Beställ fredagsgourmet

Beställ din gourmetpåse antingen via formuläret ( innan 10:00 samma fredag som du vill hämta din mat) eller ring in din beställning till 033-10 61 18.

Välj om du vill hämta den på Annelundsvillan mellan 15:00-17:00 eller få den utkörd till Fristad, Dalsjöfors eller Sandared

Få veckans fredagsgourmet skickad till din inkorg!

Vinprovning

Vi har ett samarbete med Sabina på winely.eu. Önskar ni en vinprovning med något roligt tema som exempelvis lagrad champagne till mat eller en dessertvinsprovning med lite söta tilltugg, tveka inte och fråga oss efter en offert!

Veckans vintips

Då var det dags för härliga skaldjur och fina fisken! Till dessa båda rätter har jag valt ett fruktigt och mycket friskt vin från regionen Vinho Verde i Portugal.

Druvan är Arinto, en av Portugals bästa vitvinsdruvor. Arinto odlas framför allt runt Lissabon, vid Atlantkusten och i området Vinho Verde. Med sin markerade syra används den ofta som blanddruva i varmare områden, som tex Alentejano i söder, för att tillföra friskhet. Arinto kallas för Portugals kameleont, då den är mycket bra på att anpassa sig utifrån de yttre förutsättningar som ges. Att valet föll på just detta vin var både skaldjuren i förrätten, men också sardellerna i varmrättens förtjänst. Till mat med sälta dricks med fördel ett vin med hög syra då sältan i maten tar ner syran ett par snäpp och förstärker fruktigheten i vinet.

Hoppas det smakar!
IN VINO VERITAS!