Fredagsgourmet

Stressad? Gäster ikväll? Ingen ork? Lugn, vi fixar fredagsmyset!

V.3
  • Råraka med kallrökt lax, äpple & citronpicklad fänkål

  • Torskrygg med räkor, hackat ägg, pepparrot och dill i brynt smör och serverad med mandelpotatis

  • Blodapelsinmousse med mjölkchokladkräm smaksatt med tonkaböna serverad med vispad grädde

Förrätt 60 kr/person
Varmrätt 190 kr/person
Dessert 60 kr/person

Vi packar en varmrätt för två eller fler som du värmer enligt våra instruktioner och på 15 min har du en härlig måltid serverad, som hemlagat fast bättre.

Beställ fredagsgourmet

Beställ din gourmetpåse antingen via formuläret ( innan 10:00 samma fredag som du vill hämta din mat) eller ring in din beställning till 033-10 61 18.

Välj om du vill hämta den på Annelundsvillan mellan 15:00-17:00 eller få den utkörd till Fristad, Dalsjöfors eller Sandared

Få veckans fredagsgourmet skickad till din inkorg!

Vinprovning

Vi har ett samarbete med Sabina på winely.eu. Önskar ni en vinprovning med något roligt tema som exempelvis lagrad champagne till mat eller en dessertvinsprovning med lite söta tilltugg, tveka inte och fråga oss efter en offert!

Veckans vintips

Vi fortsätter vår vinresa från Kalifornien, USA och gör ett nedslag i regionen Aconcagua, närmare bestämt nordväst om Chiles huvudstad Santiago. Samma druva som förra veckan – men annan växtplats. En plats som jag en gång skulle besökt men den resan återstår för mig. Tills jag kommer dit får jag göra min resa med vinet som guide 😉

Vinodlingarna ligger på ca 3-400 m ö h och kyls ner av närheten till havet där strömmarna sänker temperaturen och ger morgondimma över vingårdarna. Jag tycker att detta vin lätt kan förväxlas med en vit Bourgogne (från de södra delarna) mer än ett vin från soliga Kalifornien, vad tycker ni?

Smaken är härligt frisk med inslag av gröna äpplen, citrus och en angenäm smörighet som gifter sig fint med såväl den smörstekta rårakan som torsk med klassiska tillbehör. Mums!

Cono Sur Single Vineyard Chardonnay (nr 6522) 119:-

Smaklig måltid!

IN VINO VERITAS!