Vår Krögare

Magnus Ljung är i princip uppvuxen i köket här på Annelundsvillan som hans mamma Bibbi drivit sedan mitten av åttiotalet. En vacker dag när sjuttonårige Magnus nyss gått ut skolan satt kocken Mats Ahlberg i köket och beklagade sig: en av kockarna på restaurangen han drev i Hamburg hade slutat.
”Men”, sa Bibbi, ”Magnus har inget jobb, han kan komma!”

Sagt och gjort. Iväg till Hamburg åkte Magnus. Det var något med kockyrket som lockade, så Magnus stannade kvar i Europa: Schweiz, Garmisch Partenkirchen. Sen blev det hem till Sverige igen och säsongsjobb på Wisby hotell, i Åre och i Lysekil innan Särö Värdshus lockade med en köksmästartjänst. Sen blev det 1999 och mamma undrade om  inte Magnus ville komma hem och laga mat åt boråsarna. Och det var ju klart att han ville!

 

”Mat stillar hunger och vi äter för att bli mätta. Men det ska smaka gott också!”
Magnus Ljung, krögare Annelundsvillan sedan 1999